Webteksten laten schrijven

Hoppakee! Je kvk-nummer is binnen, de champagne heeft luid geknald en je hebt een mooie website laten bouwen of zelf gebouwd. Nu alleen nog even de webteksten. Ok, daar gaan we….euhhhh…   (stel je even een blanco scherm met een knipperende cursor voor en voeg hier het geluid van krekels aan toe)

Best lastig hé; schrijven over jezelf en je eigen onderneming. Veel ondernemers hebben een groot scala aan kwaliteiten, maar het schrijven van pakkende teksten is er meestal niet een van. Geeft niks, iedereen zijn talent. Maar het is wel belangrijk dat je website gevuld wordt met goede teksten!

Wat goede webteksten doen

Die teksten moeten namelijk jouw klanten dolenthousiast maken, maar ook duidelijke informatie geven én prikkelen om over te gaan tot actie! Ook kun je met de teksten op je website jouw eigen identiteit of die van je bedrijf/merk laten zien, door het gebruik van een passende toon en stijl.

En dat is niet het enige. Met goede website teksten zorg je er niet alleen voor dat jouw klanten je weten te vinden, ook zoekmachines pikken jouw website eruit! Dat noemen we search engine optimization (SEO).
Dat is allemaal nogal wat, hé!
Daarom nemen veel ondernemers een tekstschrijver in de arm, om het voor hen te doen. Slimmeriken!

Schrijven of herschrijven

Of je nou een startende zzp’er bent die nog praktisch geen letter op papier heeft staan, of een ouwe rot in het vak die een bestaande website heeft die nodig opgefrist moet worden, Tekstbureau Geroezemoes zorgt ervoor dat jouw website het mooiste plekje op het wereldwijde web wordt!

Van je homepage tot contactpagina; Tekstbureau Geroezemoes zorgt ervoor dat jij goed voor de dag komt én eruit springt!

Hoe dan?

Het schrijven van puike webteksten begint met luisteren. Daarom bereid ik een interview voor, waarin ik jou uitgebreid ga bevragen over wie jij bent, wat jouw bedrijf te bieden heeft en wie jouw klanten zijn, want daar schrijven we de teksten immers voor. Of we dit gezellig aan jouw keukentafel doen, in een hip koffietentje of via telefoon of skype hangt een beetje af van de afstand tussen ons beiden. Maar in principe is er van alles mogelijk.
Het belangrijkste is dat ik alle tijd neem om de informatie te krijgen die ik nodig heb om jou en je onderneming uit te laten blinken.

Authentieke webteksten

Daarna ga ik aan de slag. Dat betekent niet dat ik klakkeloos begin met tikken. Nope. Eerst doe ik een marktonderzoek in jouw branche, om erachter te komen dat veel van je concullega’s allemaal praktisch dezelfde webteksten gebruiken. Dat gaan wij natuurlijk anders doen!
Ik schrijf unieke teksten, die wel als jou ‘klinken’.

Zoekwoorden

Ik doe (als jij dat wenst) een gericht zoekwoordenonderzoek om te kijken waar jouw klanten naar op zoek zijn, en welke woorden zij daarbij gebruiken. Deze woorden verweef ik op een natuurlijke manier in de teksten op jouw website zodat je goed vindbaar bent! Niets is er zo vervelend als een tekst stampvol met zoekwoorden om de zoekwoorden.

Webteksten schrijven

Inmiddels heb ik overal aantekeningen, lijstjes en kladjes liggen. Deze op het oog ongeorganiseerde warboel vormt de basis voor jouw nieuwe webteksten! Ik zorg voor een gestructureerd en goed samenhangend verhaal, dat jouw klanten van a tot z geboeid houdt en waardoor ze jou niet snel zullen vergeten.

Trek jij de haren uit je hoofd van frustratie, omdat je vastzit met je webteksten? Zonde van dat toffe kapsel en niet nodig. Laat even een berichtje voor mij achter en dan zorg ik dat jouw website straks vol staat met ijzersterke teksten!

 

%d bloggers liken dit: