Hoe schrijf je pakkende productteksten?

Stel je voor, je bent voor jezelf begonnen. Met jouw online sneaker webshop ga je de wereld veroveren! De website ziet er prachtig uit, de foto’s van de schoenen zijn gemaakt en staan erop. Nu nog even een tekstje eronder. Je vingers hangen aarzelend boven het toetsenbord;

“Ok, euhm…leuke gympies, lopen lekker, tof kleurtje….tja…wat nog meer?

Het schrijven van een goede productomschrijving lijkt simpel maar is  lastiger dan je denkt! Want hoe zorg je er nou voor dat jouw producttekst een klant weet te informeren, vermaken én verleiden tot aankoop? Ik geef je graag een aantal tips om dit voor elkaar te krijgen.

Wees een expert

Voordat je klakkeloos een producttekst gaat schrijven is het verstandig om er even rustig voor te gaan zitten en informatie te verzamelen over het product dat je gaat omschrijven. Maak een soort moodboard waarop je alles verzamelt wat met dat product en het bedrijf te maken heeft. Om een voorbeeld te geven;

Een tijdje geleden had ik een superleuke opdracht waarbij ik voor een kaasmakerij 36 kazen mocht omschrijven. Als eerste heb ik mij verdiept in het bedrijf;

  • Hoe ziet de website eruit, hoe ‘klinkt’ het bedrijf (tone of voice), hoe wordt de kaas precies gemaakt, wat is bijzonder aan het bedrijf, wat willen ze uitdragen etc.

Daarna heb ik mij verdiept in het product; kaas.

  • Wat is de geschiedenis van kaas, wat zijn leuke weetjes, hoe schrijft de concurrentie, wat maakt deze kaas bijzonder, etc.

Vervolgens wil ik meer weten over de doelgroep;

  • Voor wie schrijf ik deze tekst, welke zoekwoorden gebruikt deze doelgroep, wie is de potentiële koper, hoe kan ik deze het beste aanspreken en nog belangrijker, verleiden om klant te worden?

Vervolgens ben ik vrij gaan associëren en heb alle woorden opgeschreven die in mij opkwamen als ik aan kaas denk, van boterham tot kaasfondue en van koeien in de wei tot kaasschaaf. Ook heb ik alle synoniemen voor het woord lekker en heerlijk opgeschreven.
Toen heb ik de eerste kaas erbij gepakt om te proeven en pas daarna ben ik begonnen met het schrijven van productteksten waar je van gaat watertanden.

Kortom, geef jezelf de tijd om het goed te doen! Vergeet niet dat de productteksten te vergelijken zijn met de verkoopmedewerker in een fysieke winkel. Je wilt toch dat je producten verkopen? Zorg er dan voor dat jouw webshop teksten dik voor elkaar zijn zodat jouw klanten hun online winkelmandje razendsnel vol gooien!

Wees ervaringsdeskundige

Toen ik ging schrijven voor de kaasmakerij kreeg ik een flinke hoeveelheid kaas bij de opdracht, zodat ik uitgebreid kon proeven. Want hoe kun je immers een perfecte omschrijving maken, als je zelf eigenlijk niet weet waar je het over hebt?

Dit geldt natuurlijk voor alle producten. Zorg ervoor dat je weet hoe het werkt, klinkt, proeft, voelt, ruikt en eruit ziet. Al zijn niet alle zintuigelijke ervaringen objectief, (dat ik knoflookkaas heerlijk vind betekent niet dat jij die mening deelt) alleen op die manier kun je een realistische en eerlijke productomschrijving schrijven.

Wees verleidelijk

Mooi zo, we hebben de juiste informatie en kennen het product. Nu gaan we schrijven.
Maar hoe maak je een producttekst nou aantrekkelijk?

  • Maak gebruik van verleidelijke, positieve woorden en vertel een verhaal.
    Hou constant in je achterhoofd dat je zo moet schrijven dat de klant het product wil hebben. MOET hebben! Je kunt bijvoorbeeld over een geluidsinstallatie de volgende producttekst schrijven;

Stereo-installatie met bluetooth, cd, radio, tv-input en USB en 80 Watt versterker. Inclusief AB, luidsprekerkabels, antenne en batterijen. Voor ruimtes tot 25 m².

Of je schrijft deze productomschrijving;

Deze krachtige geluidsinstallatie staat garant voor heibel met de buren! Hij is zeer geschikt voor grote ruimtes (tot 25 m²) omdat zijn vermogen van 80 watt zorgt voor een vol geluid en groot bereik. Stream je favoriete muziek met de bluetooth functie of knal er ouderwets een cd’tje in. Wat je ook luistert, met deze stereo-installatie klinkt het altijd goed! 

Zie je het verschil?

  • To the point.

Zorg ervoor dat het direct duidelijk is waar het over gaat. Potentiële klanten zijn vaak aan het oriënteren en scannen jouw webteksten voordat ze echt gaan lezen. Door de belangrijkste informatie bovenaan, of in kopjes te zetten zorg je ervoor dat ze gelijk weten waar ze aan toe zijn. Dan zijn ze ook geneigd om verder te lezen (en te kopen).

  • Het oog wil ook wat.

Een mooie tekstopmaak leest niet alleen prettiger, het ziet er ook aantrekkelijker uit. Confronteer je mogelijke klant niet met een waterval aan woorden, maar breek het lekker op. Dat brengt mij bij de volgende tip.

Wees duidelijk

Heb je veel feitelijke informatie, cijfertjes, of zoals bij de kaas opdracht, ingrediënten die je moet vermelden bij de producttekst? Geen paniek. Het is helemaal niet nodig om alles in je ‘verhaal’ te stoppen. Maak een simpel kader, of lijstje met bulletpoints om deze informatie kort en krachtig mee te nemen. Of maak een (kleine) infographic om instructieve informatie over te brengen

Wees eerlijk

Het is natuurlijk verleidelijk om je producten enkel en alleen de hemel in te prijzen. Maar het is verstandiger om een realistisch beeld te schetsen van datgene wat je verkoopt. Dan is de kans op een ontevreden klant veel kleiner en creëer je misschien juist wel een fan; een trouwe klant die niet alleen terugkomt, maar jou ook aanbeveelt bij anderen of aanprijst op social media.

Vermeld daarom uiteraard de voordelen van jouw producten, maar (als die er zijn) ook de nadelen. Hou je aan de feiten en ga geen producteigenschappen verzinnen die je product eigenlijk niet biedt.
Nog mooier is het als je nog een stapje verder kunt gaan en tips toevoegt voor gebruik. Bij de kazen schreef ik bijvoorbeeld bij iedere kaas een andere aanbeveling; lekker in combinatie met witbier, of heerlijk op een pannenkoek.

Wees vindbaar

Het eerste dat potentiële kopers doen wanneer zij op zoek zijn naar een product is (bijna) altijd ‘even Googelen’. Daarom is het belangrijk dat je een zoekwoordenonderzoek doet om erachter te komen met welke woorden jouw klanten zoeken. Door deze woorden (op een natuurlijke en aantrekkelijke manier!) te verwerken in je productomschrijvingen maak je het gemakkelijker voor jouw klanten om jouw webshop te vinden (SEO).

Wees consequent

Zorg ervoor dat je productteksten schrijft die passen bij de rest van de website. Als je overal op je website jij en je schrijft, is het vreemd als je nu ineens u gaat gebruiken. Is de toon op je website informeel en losjes? Dan schrijf je je productteksten ook op die manier.
Schrijf actief en probeer werkwoorden als kunnen, zullen, willen, gaan, hoeven zoveel mogelijk te vermijden. Deze woorden halen de vaart vaak uit een tekst.
Let ook op woordherhalingen. Probeer als het even kan steeds andere woorden te gebruiken om je tekst lekker fris te houden. Een synoniemen site is dan handig om bij de hand te houden.

Wees jezelf

Deze tip komt in bijna alle teksten van pas. Door jezelf te blijven ben je authentiek en eerlijk, en dat vinden klanten belangrijk. Daarom zou het mooi zijn als je ook in je productteksten iets van jezelf (of het bedrijf) kunt laten zien. Dit kun je bijvoorbeeld doen door middel van je tone of voice, bepaald woordgebruik of een persoonlijke noot. Het mooiste is het wanneer mensen jou of jouw bedrijf meteen herkennen door de manier van communiceren.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van productteksten of wil je het schrijven van productomschrijvingen uitbesteden?
Tekstbureau Geroezemoes helpt je graag om jouw producten op de kaart te zetten!
Vul hier vrijblijvend het contactformulier in om een gratis offerte op te vragen.

Het belang van interpunctie: de dubbele punt

Het belang van interpunctie en waar het vaak mis gaat

Om een tekst leesbaar en begrijpelijk te maken is goede interpunctie (het gebruik van leestekens) essentieel. Het verkeerd gebruik of ontbreken van interpunctie kan voor flinke verwarring zorgen.
In deze blog neem ik de meest gemaakte fouten door, zodat jij die niet meer hoeft te maken en leg ik uit waar en wanneer je al die leestekens dan moet inzetten. Deze keer gaat het over:

De dubbele punt (of ook wel het dubbelepunt of dubbelpunt).

Hoewel de meeste mensen wel weten wanneer ze het dubbele punt moeten gebruiken, gaat het juist vaak mis bij alles wat na deze twee stippies komt. Laten we eens kijken waar dit leesteken thuishoort.

Een dubbele punt kan op verschillende manieren ingezet worden: ← kijk daar heb je hem al, want er volgt een opsomming!

  • voor een opsomming
  • voor een citaat
  • voor een uitleg/verklaring of toelichting
  • voor een conclusie
  • voor een gedachte

Opsomming

Ik ga naar Lowlands en neem mee: een regenjas, blik knakworsten, een partytent en paracetamol.

Citaat

De Lowlands beveiliger zei: “Helaas mevrouw, u mag maar 8 liter drank meenemen, deze flessen moet u hier achterlaten.”

Uitleg/verklaring of toelichting

Ik kom wat later: ik ben de festivaltickets vergeten en moet weer terug.

Conclusie

Samengevat: de Dixies roken allesbehalve fris.

Gedachte

Ik dacht: stond mijn tent nou op camping 5 of camping 6?

Opgelet!

Spatie
Voor een dubbele punt komt geen spatie, wel erna!

Hoofdletter na dubbele punt
Na een dubbele punt volgt geen hoofdletter, tenzij er direct een hoofdletterwoord komt zoals een naam, als er na een dubbele punt meteen een citaat volgt of als er een opsomming volgt die bestaat uit meerdere volledige zinnen.

Puntkomma of dubbele punt?

Het is niet gek dat de dubbele punt en de puntkomma door elkaar gehaald worden. Ze lijken ook wel erg op elkaar en zijn in sommige gevallen zelfs verwisselbaar. Dat is natuurlijk ook super verwarrend.
Toch zit er wel echt verschil tussen deze twee leestekens.

Als je de woorden de/het volgende of als volgt leest of in je hoofd kunt toevoegen aan het eerste deel van een zin, of als je in het tweede deel van de zin immers, want of namelijk zou kunnen toevoegen, dan gebruik je een dubbele punt.

  • Het was een enorme blubberzooi op Lowlands: er was [namelijk/immers] extreem veel regen gevallen.
  • Ik heb geen enkel droog kledingstuk meer: [want] mijn tent is zo lek als een zeef.
  • Het advies luidt dan ook [als volgt]: neem regenlaarzen en een poncho mee.

Staan de woorden namelijk of immers daadwerkelijk geschreven in de tekst, dan is een puntkomma meer op zijn plek dan een dubbele punt. Het dubbele punt kondigt aan dat er een verklaring komt en vervangt deze woorden als het ware. Bij een puntkomma is dit niet het geval. Een puntkomma heeft voornamelijk als doel aan te geven dat twee zinsdelen bij elkaar horen.

Moet je een tekst schrijven en zie je door alle leestekens het bos niet meer? Daar kan ik me best iets bij voorstellen! Geen paniek, Tekstbureau Geroezemoes zet er voor jou graag een (dubbele) punt achter. Of het nou gaat om het redigeren van jouw tekst of het laten schrijven van een tekst, neem gerust vrijblijvend contact op.

Het belang van interpunctie: De komma

Om een tekst leesbaar en begrijpelijk te maken is goede interpunctie (het gebruik van leestekens) essentieel. Het verkeerd gebruik of ontbreken van interpunctie kan voor flinke verwarring (of hilariteit) zorgen.
In deze nieuwe reeks genaamd ‘Het belang van interpunctie’, neem ik de meest gemaakte fouten door, zodat jij die niet meer hoeft te maken en leg ik uit waar en wanneer je al die leestekens dan moet inzetten. Deze keer gaat het over:

De komma

Over het gebruik van komma’s bestaat veel onduidelijkheid. Het gaat dan ook vaak mis door verkeerd gebruik van de komma, maar nog veel vaker door het ontbreken van een komma. Omdat het van het zinsverband afhangt waar je komma moet komen, zijn er geen vaste regels te geven.
Gelukkig zijn er wel een aantal uitgangspunten die kunnen helpen.

Superhero

Eigenlijk is de komma een soort superheld, want zijn hele bestaan is er op gericht te helpen. Hij helpt lezers een tekst juist te interpreteren. Dat doet een komma op de volgende manieren:

Rustaagh

Een van de belangrijkste functies van de komma, is het inbouwen van een rustpunt/pauze in een zin. Vooral wanneer een zin wat langer is hebben je lezers meer behoefte aan zo’n rustpunt en is een komma dus op zijn plek. Twijfel je of je een komma moet plaatsen? Lees je tekst dan eens voor (in je hoofd of hardop) en je hoort eigenlijk meteen wanneer er een pauze in een zin komt.

Opsommingen

You can barbecue it, boil it, broil it, bake it, saute it. Dey’s uh, shrimp-kabobs, shrimp creole, shrimp gumbo. Pan fried, deep fried, stir-fried. There’s pineapple shrimp, lemon shrimp, coconut shrimp, pepper shrimp, shrimp soup, shrimp stew, shrimp salad, shrimp and potatoes, shrimp burger, shrimp sandwich.

Om een opsomming overzichtelijk te houden, komt er tussen elk onderdeel van de opsomming een komma. Aan het einde van de opsomming moet je altijd even goed opletten. Vaak komt er voor het laatste onderdeel van de opsomming een ‘en’ in plaats van een komma.

De film Forrest Gump is tijdloos, humoristisch, ontroerend en origineel.

In sommige gevallen moet er wel een komma voor de ‘en’ zodat je de tekst goed begrijpt, kijk maar:

Forrest Gump houdt van Jenny, zijn beste vriend en zijn moeder.

Forrest Gump houdt van Jenny, zijn beste vriend, en zijn moeder.

In de eerste zin lijkt het net alsof Forrest Gump van 1 persoon houdt, die zowel zijn beste vriend als zijn moeder is. Dat is verwarrend (al is tegenwoordig natuurlijk alles mogelijk en geaccepteerd : ))
In de tweede zin wordt duidelijk dat hij van drie personen houdt: Jenny, zijn beste vriend, en zijn moeder.

Gelijkwaardige bijvoeglijke naamwoorden

Dit is best een lastige. De truc hier is om te husselen!
Tussen gelijkwaardige bijvoeglijke naamwoorden komt altijd een komma:

Bij de kringloop kocht ik een mooie, oude, handgemaakte prent.

Je weet of bijvoeglijke naamwoorden gelijkwaardig zijn, als je ze zonder problemen van plaats kunt verwisselen:

Bij de kringloop kocht ik een handgemaakte, mooie, oude prent.

In dat geval zet je er komma’s tussen. Zijn ze niet gelijkwaardig en kun je ze niet door elkaar husselen? Dan laat je de komma’s achterwege:

Mijn vriend tikte een peperduur Perzisch tapijt op de kop.

Correspondentie

Een brief of e-mail begint meestal met de aanhef. Dat zijn de beginwoorden waarmee je de ontvanger aanspreekt. Deze eerste woorden eindig je niet met een punt, maar met een komma:

Geachte heer/mevrouw,

Lieve Linda,

Ook als je de e-mail of brief afsluit komt er een komma aan te pas.

Hartelijke groet,

Hoogachtend,

Bijzin en Bijstelling

Een uitbreidende bijzin staat vrijwel altijd tussen komma’s:

Het kapsel van Jennifer Aniston, die Rachel speelt in de populaire sitcom ‘Friends’, werd zo populair dat het ‘The Rachel’ werd genoemd.

Net als een bijstelling:


Mijn katten, Louis en Dizzy, hebben onze bank onherstelbaar beschadigd.

In de zomer vaar ik in de Weerribben, een van de mooiste natuurgebieden van ons land, met mijn vriend.

De Notre Dame, een historische kathedraal in Parijs, staat in lichterlaaie.

Voegwoorden

Ook handig om te onthouden zijn de voegwoorden waar meestal het beste een komma voor geplaatst kan worden: omdat, zodat, opdat, indien, aangezien, terwijl, maar en hoewel.

Aanspreking


Wanneer je iets of iemand aanspreekt is het belangrijk dat je een komma gebruikt. Zoals je in bovenstaande voorbeeld ziet kun je per ongeluk iets heel anders zeggen dan je bedoelde.

Alex, ga je mee?

Niet aan de bank krabben, Louis!

Of

André Hazes, we missen je, pik.

Moet je een tekst schrijven en zie je door alle leestekens het bos niet meer? Daar kan ik me best iets bij voorstellen! Geen paniek, Tekstbureau Geroezemoes zet er voor jou graag een punt achter. Of het nou gaat om het redigeren van jouw tekst of het laten schrijven van een tekst, neem gerust vrijblijvend contact op.

Uiteraard is deze blog verre van volledig en valt er nog veel meer te vertellen over het juiste gebruik van de komma. Meer lezen over de komma en andere leestekens? Kijk dan ook eens op deze site:

https://onzetaal.nl/




Hoe schrijf je een goede nieuwsbrief?

Wanneer heb jij voor het laatst een nieuwsbrief geopend en daadwerkelijk gelezen? Alweer even of zelfs lang geleden? Yup, same here.

Hoe kan het toch dat veel nieuwsbrieven ongeopend of binnen een paar seconden na openen in de (digitale) prullenbak belanden? En hoe zorg je ervoor dat jouw boodschap wél aankomt bij de ontvangers van je nieuwsbrief? In deze blog geef ik je tips om met jouw nieuwsbrief de aandacht te vragen én vast te houden.

Wat is een nieuwsbrief?

Eventjes een stapje terug. Wat is precies een nieuwsbrief? Wikipedia geeft ons de volgende definitie;

Een nieuwsbrief is een regelmatige publicatie, over het algemeen rond een hoofdthema, waar al dan niet gratis op geabonneerd kan worden.

Ik heb het in deze blog over de online nieuwsbrief, die via e-mail verzonden wordt naar mensen op een mailinglist. Meestal bevat de nieuwsbrief (verrassend genoeg) nieuwtjes over jouw bedrijf/onderneming, of wordt er een bepaald onderwerp onder de loep genomen.

Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw nieuwsbrief er met kop en schouders bovenuit steekt?

Binnenkomer

Allereerst moet je ervoor zorgen dat de ontvanger van jouw nieuwsbrief geprikkeld wordt om hem ook daadwerkelijk te openen. Dit doe je door je email een ‘in het oog springende’ onderwerpregel mee te geven.
Hoe je dit precies doet is natuurlijk afhankelijk van het doel en het onderwerp van je nieuwsbrief, maar wat sowieso slim is om te doen;

  • Stel een vraag in het onderwerp; Welke serie moet je bingewatchen op Netflix?In jouw nieuwsbrief geef jij natuurlijk het antwoord op deze vraag. (The Haunting of Hill House!) Let er wel op dat je de onderwerpregel niet te lang maakt omdat deze afgebroken wordt.
  • Maak het persoonlijk. Gebruik wanneer dat mogelijk is de voornaam van de ontvanger. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat nieuwsbrieven met voornaam in de onderwerpregel 26% vaker geopend worden dan nieuwsbrieven die dat niet hebben.
  • Wees creatief! Probeer iets origineels te bedenken waar de ontvangers nieuwsgierig van worden. Een mooi voorbeeld vond ik de nieuwsbrief die ik onlangs van de H&M kreeg.

Inhoud

Nadat je hebt bepaald wat het doel van je nieuwsbrief is (wil je informeren, activeren, inspireren of gewoon een glimlach op iemands gezicht toveren?) ga je alle informatie verzamelen. Een nieuwsbrief hoeft niet over een onderwerp te gaan. Het maakt je nieuwsbrief misschien zelfs wel aantrekkelijker als je er wat variatie in brengt. Misschien kun je iets vertellen over een nieuw product, verwijzen naar een pas geschreven blog, of een nieuwe ontwikkeling in je vakgebied onder de aandacht brengen.

Zorg ervoor dat je in nieuwsbrieven duidelijke taal gebruikt, die voor iedereen begrijpelijk is. Probeer vakjargon te vermijden en schrijf het liefst in korte, bondige zinnen.

Uiterlijk

De meeste mensen scannen een nieuwsbrief eerst snel voordat ze daadwerkelijk beginnen met lezen. Als ze meteen een enorme lap tekst zien, en verder niets, is de kans groot dat ze afhaken (uitzonderingen daargelaten).

Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je een goede balans aanbrengt in tekst, afbeeldingen en andere media. Heb je toch veel te vertellen, maak dan gebruik van kopteksten, alinea’s en quotes om te voorkomen dat je lezers afschrikt met al die woorden.

Om ervoor te zorgen dat jouw lezers jouw nieuwsbrief meteen herkennen is het handig om de huisstijl (en het logo) van je bedrijf ook in je nieuwsbrief terug te laten komen.

Praktisch

  • Vergeet niet te checken of je nieuwsbrief op alle mogelijke apparaten (mobiel, tablet, desktop) lekker te lezen is. Het zou zonde zijn als de helft van je tekst op een mobiel ineens weg blijkt te vallen.
  • Nieuwsbrieven worden vaak ingezet om de lezers te verleiden iets te doen, zorg ervoor dat je werkende en juiste linkjes toevoegt, die ook weer naar relevante (goed geschreven) content leiden.
  • In dezelfde categorie; ook in nieuwsbrieven werkt een ‘call to action’ om je lezers in beweging te krijgen.
  • En als laatste, maar zeker niet onbelangrijk, maak het voor je ontvangers gemakkelijk om zich ook weer uit te schrijven als ze je nieuwsbrief niet meer willen ontvangen. Dat is wel zo klantvriendelijk.

Geen inspiratie, tijd of zin om zelf nieuwsbrieven te schrijven? Tekstbureau Geroezemoes neemt het graag van je over! Neem gerust vrijblijvend contact op.

Hoe schrijf je een goede tekst bij je Instagram foto?

Instagram heeft wereldwijd meer dan een miljard gebruikers, waarvan meer dan 500 miljoen dagelijks actief zijn. 30% van de Instagram gebruikers koopt wel eens een product  via Instagram en zelfs 60% ontdekt er nieuwe producten. Best slim dus om een zakelijk profiel aan te maken voor jouw bedrijf!

Instagram draait natuurlijk vooral om de plaatjes, maar onderschat de bijgevoegde tekst (ook wel caption genoemd) niet! Maar hoe schrijf je nu de perfecte tekst bij jouw Instagram post?


Je hebt een allemachtig mooie foto gemaakt en je kan niet wachten om hem te delen op je Instagram account. Maar wat moet je er nou toch bij schrijven?

Neem hier gerust even de tijd voor, want jouw prachtige visuals verdienen ook mooie, passende woorden, toch? Een paar tips;

Does size matter?

Omdat Instagram voornamelijk om de beelden draait, houden veel mensen het bijschrift beperkt. Daar is niks mis mee en soms is het zelfs de beste optie. Maar een korte tekst hoeft niet persé. Je hebt namelijk 2200 tekens tot je beschikking waarmee jij jouw verhaal aan de wereld kunt vertellen!

Nou hoor ik je denken, ‘zo’n lap tekst, dat leest geen hond’. Maar dat is een misvatting! Als jij een goed verhaal vertelt dan zullen mensen verder willen lezen. Het is dan wel belangrijk dat je een goede binnenkomer hebt. Want…

Breaking badly

Je bericht wordt na ongeveer 2 regels afgebroken. Aan jou de schone taak om er in die eerste paar regels voor te zorgen dat jouw lezers op ‘meer’ klikken om verder te lezen. Het is dus handig om meteen duidelijk te maken waar je verhaal over gaat. Dit kun je doen door je bijschrift een ‘titel’ te geven. Begin je post bijvoorbeeld op deze manier; [Nieuwe Blog] Of zo; Alpaca Restaurant Opent Deuren|

Je kunt je bijschrift ook beginnen met een vraag, waar jij daarna natuurlijk het perfecte antwoord op geeft; ‘Wat is de perfecte plek om vakantie te vieren als je niet van krijsende kinderen houdt? Dat is natuurlijk…..’

Goed verhaal

Maar hoe schrijf je dat goede verhaal dan? Je weet nu in ieder geval wat je onderwerp is. Ook al schrijf je hier geen vuistdikke roman, zorg er toch voor dat je verhaal een begin, midden en een eind heeft. Op die manier weten je lezers waar ze aan toe zijn, en dat vinden ze prettig. Het einde kun je tevens mooi aangrijpen om een ‘call to action’ toe te voegen; tag een vriend of vriendin, volg ons voor meer mooie verhalen, etc.

Wees zuinig met je woorden. Als je het in zeven woorden kunt zeggen doe het dan niet in tien. Tenzij die drie extra woorden iets toevoegen natuurlijk. Probeer een tekst vol bijvoeglijke naamwoorden te vermijden. Schrijven is schrappen. Dat geldt dus ook voor je Instagram teksten.

Schrijf met je eigen stem. In de marketingwereld noemen ze dat je ‘tone of voice’. Zoek een manier van schrijven die bij jou en jouw bedrijf of merk past.

Let ook op de opmaak van je tekst. Een lange aaneengesloten tekst schrikt mensen af. Zorg er voor dat er witregels tussen je alinea’s zitten.

Tip; schrijf je tekst eerst in je notitie app op je telefoon zodat je zeker weet dat je een nette opmaak hebt. Kopieer en plak vervolgens in je Instagram post.

#Hashtag-etiquette

De een zegt dat je er vijf moet gebruiken, de ander zegt elf. Wat nou precies het perfecte aantal hashtags is blijft een mysterie, maar dit is wat we wel weten. Het maximaal aantal hashtags dat je mag gebruiken is dertig. Of het ook daadwerkelijk een goed idee is om ze alle dertig altijd in te zetten? Nee, beter van niet.

Relevantie is hier het sleutelwoord. Zorg ervoor dat de hashtags die jij gebruikt relevant zijn bij het verhaal dat jij wilt vertellen. Met een hashtag kun je er namelijk voor zorgen dat jouw bericht gevonden wordt door mensen die dat #onderwerp interessant vinden.
Geen idee welke hashtags je kunt gebruiken? Vul dan eens iets in op een ‘hashtag generator’ zoals deze.

Je kunt je creativiteit ook de vrije hand geven en zelf een hashtag verzinnen. Dit heeft dan niet als doel om een bepaalde doelgroep te bereiken, maar is vaak bedoeld als knipoog.
#jekunthetzogekmakenalsjewilt

Je kunt bepaalde woorden in je zinnen vervangen door een hashtag, maar doe dat niet teveel want dat maakt vaak dat je tekst er een beetje rommelig uit ziet. Plaats je hashtags aan het einde van je tekst, of als je er geen ruimte meer voor hebt en je ze helemaal niet in je tekst wilt hebben, in een comment/reactie onder je bericht.

Instagrammatica

Ook al is de toon op Instagram (en andere social media) vaak wat luchtiger en is het een medium waar je vaak ‘snel even een berichtje post’, blijf toch vooral op je spelling en grammatica letten! Waar het op Instagram vaak mis gaat;

  • D’s en t’s
  • Jou of jouw
  • Ontbrekende letters of letters teveel

Twijfel je of je tekst foutloos is? Laat het dan even door iemand anders controleren. Vaak lees je er zelf zo overheen.

Authentiek

Goed nieuws! Een trend in contentmarketing dit jaar, is dat mensen steeds meer op zoek zijn naar authenticiteit. Mensen hebben genoeg van Fake News en plastic profielen. Het is belangrijk om een band op te bouwen met je volgers en dat kun je doen door echt te zijn. Mag je jezelf dan op Instagram presenteren in je huispak met je haar op standje tornado en je lezers aanspreken met Yo Bitches!? Tuurlijk!
Als dat is wie jij bent en wat jij wilt uitdragen. Maar misschien is een iets genuanceerdere benadering verstandig. Geef bijvoorbeeld eens een kijkje achter de schermen bij je bedrijf en schrijf er een persoonlijke anekdote bij. Of plaats eens een foto van jezelf (en je team) om de gezichten achter het bedrijf te laten zien. Met natuurlijk een bijpassend, persoonlijk bijschrift.

Heb je nog steeds geen flauw idee wat voor bijschrift je bij je Instagram posts moet plaatsen, of heb je er gewoon helemaal geen tijd voor of zin in? Leg je Social Media beheer dan in handen van iemand die er wel kaas van heeft gegeten. Tekstbureau Geroezemoes gaat graag met je in gesprek om jouw Tweets, Linkedin artikelen, Facebookposts, Instagram berichten en Pins van perfecte teksten te voorzien!

Bronvermelding; De cijfertjes in deze blog komen uit deze infographic.

Waarom een ‘over ons’ pagina belangrijk is én klanten kan opleveren

Mijn ouders gaan al zo lang ik mij kan herinneren naar het plaatselijke computerzaakje wanneer er iets mis is met hun computer. ‘Henk kent ons en wij kennen Henk.’
Mijn vader krijgt er een bakkie leut en ze kletsen over alledaagse dingetjes. Het is vertrouwd en persoonlijk.

Dit is precies waarom het zo belangrijk is dat je een ‘over mij’ of ‘over ons’ pagina opneemt in je website. Mensen vinden het prettig om te weten met wie ze te maken hebben. Op de ‘over’ pagina (ook wel ‘wij zijn wij/wie ben ik of over mij’ genoemd) kun jij je bedrijf, maar vooral jezelf voorstellen.

Wist je dat de ‘over ons’ pagina in de top 5 staat van best bekeken pagina’s op een website?

De ‘over’ pagina is een van de meest bezochte pagina’s van een website. Mijn eigen ‘over’ pagina staat zelfs op nummer 2. Het is dus slim om ervoor te zorgen dat je op deze pagina je klant het gevoel geeft dat jullie, als het ware, een digitaal bakkie koffie met elkaar staan te drinken.

Het is belangrijk dat jij hier een persoonlijk verhaal vertelt dat authentiek is en waarmee je de lezer het gevoel geeft dat hij jou kent en zich betrokken voelt. In de marketingwereld noemt men dat ‘storytelling’.

Twijfelaar

De ‘over’ pagina wordt meestal bezocht door mensen die geïnteresseerd zijn in wat jij te bieden hebt, maar die nog niet helemaal zeker zijn of ze daadwerkelijk met jou in zee willen gaan. Het zijn dus vaak potentiële klanten die graag willen zien wie het ‘gezicht’ is achter de onderneming.
Voor jou is dit natuurlijk een uitstekende kans om hen over de streep te trekken! Maar hoe doe je dat dan?

Hoe maak je een goede ‘over ons’ pagina

Hoewel de ‘over’ pagina een van de meest bezochte pagina’s van een website is, wordt hij vaak vergeten of op het laatste moment even snel in elkaar geflanst. Het blijkt dat veel mensen het toch lastig vinden om over zichzelf te schrijven. Tijd voor wat tips! Hieronder volgt een aantal do’s en dont’s bij het maken van een ‘over’ pagina;

  • Je home page en ‘over ons’ pagina zijn twee verschillende dingen!

Dit is eentje die ik heel vaak tegenkom. Je klikt een website aan en je komt op de home page waar dan zoiets staat als; ‘mijn naam is….’ of ‘ik ben…’.
Je home page is niet de plek om jezelf voor te stellen. Dit is nou juist waar de ‘over’ pagina voor bedoeld is. Zet een duidelijke link naar je ‘over’ pagina in je navigatiemenu zodat je klanten hem makkelijk weten te vinden als ze op je website komen.

  • Wees jezelf!

Oscar Wilde zei het ooit zo mooi; “ Be yourself; everyone else is already taken.”
En dat is bij het maken van een ‘over’ pagina misschien wel het allerbelangrijkste. Zorg ervoor dat jouw verhaal oprecht en authentiek is.

  • Maak het persoonlijk

Deze sluit mooi aan op het punt hierboven. Door jouw ‘over’ pagina persoonlijk te maken krijgt jouw klant het gevoel alsof hij je al een beetje kent. Schrijf over jezelf in de eerste persoon (ik) en spreek de lezer aan met je of jij (of u als dat beter past bij je onderneming).
Deel een anekdote die uit jouw leven gegrepen is. Dat kan bijvoorbeeld het verhaal zijn hoe jij jouw onderneming bent gestart, maar kan ook iets totaal anders zijn.
Uit onderzoek is gebleken dat klanten het prettig vinden om ook daadwerkelijk een gezicht bij het bedrijf te kunnen zien. Het kan dus slim zijn om een goede en passende foto toe te voegen aan je ‘over’ pagina. Ook hierbij is het belangrijk dat jouw foto authentiek is. Liever een tikkeltje maffe foto dan een te gelikt plaatje.

  • Een ‘over’ pagina is geen cv

Je hebt jaren geploeterd om tal van opleidingen af te ronden dus die ga je nu natuurlijk prominent vermelden in je ‘over’ pagina. Goed idee?
Uiteraard vinden potentiële klanten het belangrijk om te weten dat jij professioneel bent en dat je kennis van zaken hebt. Maar gek genoeg vinden mensen het helemaal niet zo interessant wat voor opleidingen je allemaal gedaan hebt en hoeveel jaar je bij die superbekende werkgever gewerkt hebt. In jouw ‘over’ pagina is het veel belangrijker wat voor gevoel en sfeer jij overbrengt en dat je zorgt voor een emotionele binding met je klant.

  • Pick me!

Hoewel je ‘over’ pagina voornamelijk dient om jezelf aan de klant voor te stellen en een ‘band’ te creëren, kun je wel op een persoonlijke manier vertellen waarom iemand voor jou zou moeten kiezen. Wat maakt jou uniek, of waarom is jouw product/dienst het allerbeste? Verwerk deze informatie op een natuurlijke manier in je verhaal zodat het geen verkooppraatje wordt.

Met deze tips kun je natuurlijk een ‘over’ pagina maken waar jouw klanten enthousiast van worden. Om het je klant makkelijk te maken kun je onderaan je verhaal een ‘call to action’ plaatsen door bijvoorbeeld voor te stellen dat hij/zij zich inschrijft voor jouw nieuwsbrief of een linkje te plaatsen naar je contact pagina. Hoppakee, een nieuwe klant erbij!

Heb je toch moeite om jouw verhaal op een originele en uitnodigende manier op papier te krijgen? Ik ga graag met je in gesprek om ervoor te zorgen dat jij die onvergetelijke hoofdrolspeler op jouw unieke ‘over’ pagina wordt!

Humor In Zakelijke Teksten

Wie lijdt aan slapeloosheid doet er goed aan om er eens een gemiddeld jaarverslag of een standaard arbeidsovereenkomst bij te pakken. Gegarandeerd dat je binnen no time bent weggedoezeld. Want laten we eerlijk zijn, wie leest deze teksten nou daadwerkelijk aandachtig en met plezier? Juist, niemand.

Gortdroog

Wat veel zakelijke teksten met elkaar gemeen hebben? Dat ze gortdroog en geestdodend saai zijn. Want het geldt helaas niet alleen voor jaarverslagen en contracten maar ook vaak voor blogs, nieuwsbrieven en andere zakelijke (web)teksten. En dat is zonde, want met jouw zakelijke teksten kun je potentiële klanten nieuwsgierig maken naar jouw bedrijf, of zelfs nieuwe klanten aantrekken. Best slim dus om eens te onderzoeken of jouw klanten jouw zakelijke teksten een snoozefest vinden.

Waar gaat het mis?

Er zijn een aantal elementen die ervoor kunnen zorgen dat jouw tekst een beetje taai wordt;

  • Reciproke interdependentie…euh…wat?

Een veel gemaakte fout in zakelijke teksten is het veelvuldig gebruiken van jargon of moeilijke woorden. Hierdoor haken mensen al snel af. De truc is om een tekst te schrijven, alsof je het verhaal vertelt aan iemand die naast jou op een barkruk zit met een biertje.

  • Binnen de lijntjes

Veel ondernemers vinden humor in een zakelijke tekst eng en blijven liever bij hun oude, vertrouwde manier van schrijven. Op zich niks mis mee, maar ook niet erg verfrissend. Vaak ben je te bang!

  • ‘Kijken, kijken, niet kopen.’

Zakelijke teksten hebben vaak een commercieel doel. Dat is ook logisch want als ondernemer wil je jouw diensten of product natuurlijk verkopen. Het is alleen wel belangrijk om te weten wat jouw potentiële klant nodig heeft en welke tekst je waarvoor inzet. Een klant leest een blog bijvoorbeeld vaak wanneer hij zich nog aan het oriënteren is, en zit dan (nog) niet te wachten op een  verkooppraatje. Het gevoel of de sfeer die je dan neerzet is veel belangrijker.

  • TMI

Ook wanneer er teveel informatie in een tekst gepropt wordt haken mensen af. Probeer het kaf van het koren te scheiden en ga voor de belangrijkste boodschap. Heb je veel te vertellen? Maak er dan meerdere blogs/artikelen/nieuwsbrieven/wat dan ook van.

#Hoe dan?

Hoe zorg je er nou voor dat je een zakelijke tekst een beetje kunt opvrolijken?

Je hoeft er heus geen platte grappen in te gooien (tenzij je een hele goeie hebt) want er zijn verschillende vormen van humor die je kunt inzetten om de boel wat luchtiger te maken. Denk bijvoorbeeld aan; Sarcasme, ironie, droge humor of woordspelingen. Let er wel op dat je met humor in tekst duidelijk moet zijn, omdat je er geen non-verbale communicatie bij kan laten zien (denk bijvoorbeeld aan grapjes in een whatsapp gesprek die verkeerd begrepen worden). Een passende afbeelding kan je hier eventueel wel bij helpen.

Je kunt ook al een groot verschil maken door goed na te denken over je woordkeuze. Persoonlijk vind ik het erg leuk om hiermee te spelen, en vooral te kiezen voor de minder gangbare woorden. Ook hou ik erg van woorden die grappig klinken of aantrekkelijk allitereren. Op die manier trek je meteen de aandacht van je lezer én nog belangrijker, hou je die aandacht ook vast! Bedenk ook dat de meeste mensen binnen ongeveer 7 seconden beslissen of ze blijven lezen of niet. Een sterke binnenkomer is dus noodzakelijk.

Een tekst is altijd leuker als er een persoonlijke noot in zit. Laat je lezer merken dat er een mens van vlees en bloed achter het verhaal zit en stop iets van jezelf in je tekst.

Mag er wel een snufje humor in jouw zakelijke teksten maar ben je zelf niet zo’n lolbroek?

Neem gerust contact met mij op en dan zorg ik voor een tekst die jouw lezers met een glimlach achter zal laten.

5 tips voor het schrijven van een goede én originele sollicitatiebrief

Je bent op zoek naar werk en komt een vacature tegen waar je op wilt solliciteren. Uit je mapje ‘sollicitaties’ haal je je standaard sollicitatiebrief, je past de bedrijfsnaam en de gegevens aan en verandert hier en daar een paar kleine dingetjes. Hoppa, versturen maar. Herkenbaar?
Veel mensen hebben moeite met het schrijven van een sollicitatiebrief en lopen daardoor kansen op de arbeidsmarkt mis. Wil je weten hoe het beter kan? Lees dan hieronder 5 tips voor het schrijven van een goede én originele sollicitatiebrief.

1. Maak geen schrijffouten!

Je denkt misschien dat een foutloze sollicitatiebrief vanzelfsprekend is en dus niet bijzonder origineel, maar het zal je verbazen hoeveel mensen een sollicitatiebrief sturen waar spelfouten en/of grammaticale missers in staan. Steeds meer mensen hebben moeite met het correct spreken én schrijven van de Nederlandse taal. Dit komt doordat mensen minder lezen, maar heeft ook te maken met de verandering waaraan elke taal onderhevig is, onder invloed van andere talen, slang/straattaal en de snelle, digitale wereld waar we in leven.

Waar je op Social Media misschien nog weg komt met lelijke fouten zoals ‘me’ in plaats van ‘mijn’, of ‘wilt’ waar eigenlijk ‘wil’ hoort te staan, betekent dit bij een sollicitatiebrief dat jouw brief zeer waarschijnlijk in de prullenbak zal belanden.

Verstuur je sollicitatie dus niet te snel! Loop er even bij weg en lees het later nog eens door. Vertrouw niet blindelings op de spellingscontrole, maar laat ook een familielid of vriend je brief doorlezen.

2. Laat zien dat je goed kunt lezen

Zorg ervoor dat je exact weet wat er in de vacaturetekst staat en refereer hier ook aan. Haal de belangrijkste functie eisen eruit en leg uit waarom jij aan deze eisen voldoet. Zorg ervoor dat jouw schrijfstijl overeenkomt met de stijl die het bedrijf in de vacature hanteert. Is de stijl van het bedrijf bijvoorbeeld informeel en fris, sluit hier dan in jouw brief op aan.

Bezoek voor je gaat schrijven ook eens de website van het bedrijf en probeer in je brief te verwijzen naar informatie die je daar hebt aangetroffen. Zo weet je mogelijk toekomstige werkgever dat jij je research hebt gedaan en het bedrijf goed begrijpt.

3. Vergeet je cv niet!

Zo, sollicitatiebrief af, nog even snel cv’tje toevoegen en klaar! Vaak vergeten we voldoende aandacht te besteden aan het cv. Zonde! Bedenk dat jij waarschijnlijk niet de enige bent die op de functie solliciteert. Misschien zijn er zelfs wel honderden gegadigden. Vaak wordt dan eerst het cv bekeken voordat men überhaupt aan de brief begint. Zie je cv als jouw visitekaartje en zorg ervoor dat het een goede binnenkomer is. Dat geldt zowel voor de content als de vormgeving.

Kijk kritisch naar de inhoud van je cv en zorg ervoor dat deze past bij de functie waar je op schrijft. Is het voor jouw potentiële werkgever of voor de functie van belang om te weten dat jij, toen je zestien was, twee weken bollen hebt gepeld in Luttelgeest? Nee? Weghalen die hap. Less is more.

4. Goed verhaal, lekker kort

Je potentiële werkgever zit niet te wachten op een sollicitatiebrief van zes kantjes. Hou het kort en bondig, maar zorg er wel voor dat je brief lekker leest. Dit kun je op een aantal manieren doen;

  • Zorg voor variatie; Wissel beknopte zinnen af met zinnen die wat langer zijn. Let op dat je niet steeds dezelfde woorden gebruikt maar varieer. Heb je hier moeite mee? Hou dan een synoniemen site bij de hand. Ideaal bij gebrek aan inspiratie.
  • Maak gebruik van alinea’s; Lange lappen tekst schrikken vaak af. Door met regelmaat een alinea in te voegen onderbreek je de tekst even en leest het ‘rustiger’.
  • Zorg voor een goede structuur; Schrijf je sollicitatie op zo’n manier dat er een logische opbouw in zit.

5. Durf buiten de lijntjes te kleuren

Dat jouw persoonlijkheid duidelijk naar voren komt in je sollicitatiebrief is misschien wel het allerbelangrijkste. Van jou is er maar één, en dat mag je best laten merken. Probeer clichés zoals administratieve duizendpoot, 9-tot-5 mentaliteit, en teamplayer te vermijden.

Wees gepassioneerd, authentiek en vergeet al die sollicitatieregeltjes (behalve die hierboven). Een persoonlijk verhaal blijft vaak beter hangen dan een onpersoonlijke, formele uiteenzetting. Bovendien is het voor jezelf ook veel leuker om te schrijven en dan wordt het niet zo’n standaard nietszeggend riedeltje. Wees niet bang om iets van jezelf te laten zien en dan is die baan zo van jou!

Heb je hulp nodig bij het schrijven van een sollicitatiebrief of een andere tekst? Laat het mij weten via het contactformulier en dan ga ik kijken wat ik voor je kan doen.

Waarom moet ik als ondernemer of bedrijf bloggen op mijn website?

Je bent ondernemer en hebt voor je eigen bedrijf een hele toffe website gemaakt of laten maken. Overal is goed over nagedacht, de kleuren, de huisstijl en de teksten. Hatsikidee, laat die klanten maar komen. Klaar toch?

Nou, niet helemaal. In deze blog leg ik uit waarom het belangrijk is om als ondernemer of bedrijf een (periodieke) blog te maken.

Wat is een blog precies

Laten we even bij de basis beginnen. Een blog is een pagina op je website waar je regelmatig nieuwe inhoud (content) op plaatst die relevant is voor jouw vakgebied. Dit kunnen teksten zijn, maar ook een video (vlog), foto’s of audio (podcasts). Wat je nu leest is dus ook een blog. Maar wat is nou het voordeel van een blog voor jouw bedrijf?

Zoekmachines worden blij van jouw nieuwe blogs

Veel ondernemers laten een prachtige website maken voor hun bedrijf maar vervolgens wordt er nooit meer iets aan toegevoegd. Dit noemen we statische websites. Eigenlijk moet je het een beetje als volgt zien. Wanneer iemand iets intypt bij Google, dan gaat Google op zoek naar de meest relevante informatie. Zoekmachines worden steeds intelligenter en willen mensen het beste zoekresultaat bieden. Stel je alle websites even voor als producten op een plank in een kelder. Als Google kan kiezen uit een website die al jaren ligt te verstoffen ergens in een hoekje, of een website die er fris en fruitig bij ligt en die recent nog is bijgewerkt, welke denk je dan dat Google hoger in zijn zoekresultaat zal aanbieden? Juistem!

Blogs trekken meer bezoekers aan

Door er voor te zorgen dat er met regelmaat nieuwe content op je website komt, in de vorm van een blog, trek je extra bezoekers naar je website. Blogs zijn hier zeer geschikt voor omdat ze vaak laagdrempelig, vrij kort en informeel zijn. Mensen zijn gewoontedieren, dus vooral als je periodiek een blog plaatst en dit steeds op hetzelfde moment doet, trek je meer bezoekers naar je website. Wat mij bij het volgende punt brengt;

Blogs kunnen voor meer omzet zorgen

Meer bezoekers betekent ook dat je meer kansen hebt om jouw product of dienst aan de man te brengen, wat weer resulteert in meer klanten en dus meer omzet. Op jouw blog kun je klanten op een makkelijke manier informeren over jouw product of dienst. Dit kan mensen net even dat zetje geven om voor jouw product of dienst te kiezen.

Met een blog kun je jouw expertise delen

Jij bent natuurlijk de ultieme eindbaas als het gaat om jouw vakgebied! Een blog is uitermate geschikt om deze expertise te delen met geïnteresseerden. Bovendien kun je op deze manier laten zien dat je echt wel weet waar je het over hebt, wat ervoor zorgt dat mensen meer vertrouwen in jouw onderneming krijgen en dus ook sneller voor jouw diensten zullen kiezen.

Samenwerking

Nou hoor ik het grootste gedeelte van de ondernemers al mompelen; Wie heeft er nou tijd om steeds opnieuw een blog te gaan schrijven? Of misschien ben je dan wel een eindbaas in jouw vakgebied, maar kost het schrijven van een stuk tekst je bloed, zweet en tranen. Geen stress, Tekstbureau Geroezemoes kan je hier mee helpen. Jij vertelt mij gewoon wat je graag wilt overbrengen, en ik zorg ervoor dat deze boodschap mooi verpakt wordt in een blog!

Vul hier het contactformulier in en voor je het weet staat er een mooi blog op je website.

De voordelen van een tekstschrijver

Nederlanders zijn echte doe-het-zelvers. Dat geldt niet alleen voor de klussen waar je gereedschap voor nodig hebt maar ook voor, bijvoorbeeld, het maken en beheren van een eigen website en het schrijven van teksten. Veel bedrijfseigenaren kiezen ervoor om dit in eigen hand te houden. Nou juich ik onafhankelijkheid altijd toe, maar in dit geval is het verstandiger om het schrijven van teksten uit te besteden aan een tekstschrijver.

Waarom dan? Ik zet de voordelen voor je op een rijtje.

Kwalitatief goede teksten

Het lijkt misschien zo simpel, even een stukje tekst in elkaar flansen. Maar in de praktijk blijkt dit vaak toch vies tegen te vallen. Je moet ergens inspiratie vandaan zien te halen, goed weten wie je doelgroep is en dan moet je dat nog zien te verwerken in een foutloos geschreven tekst. En geloof me, dat gaat zelfs met spellingscontrole nog regelmatig mis!

Wanneer je een professionele tekstschrijver inhuurt weet je zeker dat je tekst zonder grammaticale missers en spelfouten je website opgaat en dat je lezers een plezierige leeservaring zullen hebben.

SEO teksten schrijven

Tegenwoordig is het niet alleen zaak om met je tekst de lezer nieuwsgierig te maken. Je moet er ook voor zorgen dat zoekmachines enthousiast worden van de content op jouw website. Dat is met alleen een snel zoekwoorden onderzoekje niet gepiept. En tenzij je levende, regenboogkleurige eenhoorns verkoopt, ben je ongetwijfeld niet de enige die jouw product aan de man probeert te brengen. Een goede (SEO) tekstschrijver weet hoe zij ervoor kan zorgen dat jouw website eruit springt.

Tijd voor andere dingen

Voordat je een goede tekst op papier hebt ben je zo een paar uur verder. Tijd die jij veel beter aan andere zaken kan besteden, toch? Kan jij je bezig houden met je passie en kun je het schrijfwerk over laten aan een gepassioneerde, creatieve schrijver. Iedereen blij!

Afstand geeft een ander perspectief

Als je iets van een afstandje bekijkt ziet het er vaak ineens heel anders uit. En als je ergens met je neus bovenop zit, zie je sommige dingen zelfs niet eens meer. Omdat jij middenin je bedrijf staat kan het moeilijk zijn om die stap naar achter te zetten. Een tekstschrijver kijkt met een frisse blik naar wat voor jou al vanzelfsprekend is geworden en kijkt daarnaast door de bril van jouw potentiële klanten. Dat levert een goede tekst op!

Waarom kiezen voor Tekstbureau Geroezemoes

Persoonlijke aandacht: Omdat je niet te maken hebt met een groot tekstbureau kun je rekenen op persoonlijke aandacht. De kans is groot dat, wanneer ik voor jou aan het werk ben, ik ook alléén voor jou aan het werk ben. Dat geeft mij het voordeel dat ik me volledig op jouw wensen kan focussen.

Unieke, uitstekende content: Ik kleur graag een beetje buiten de lijntjes en ben vooral een creatief schrijver. Deze inventiviteit, gecombineerd met perfectionisme en passie, levert originele content op.

Goede communicatie: Soms weten we zelf eigenlijk niet goed wat we nou precies willen. Ik ga met jou in gesprek om erachter te komen wat voor tekst het beste past bij de situatie en bij jouw klanten. Of dat nou gaat om een brochure, een nieuwsbrief of een jaarverslag, ik vind de juiste toon wel.

Wil je graag weten of ik voor jou een geweldige tekst kan fabriceren? Neem dan razendsnel contact met mij op.

Of twijfel je nog of we wel bij elkaar passen? Vraag gerust een proeftekst aan.