Waarom een ‘over ons’ pagina belangrijk is én klanten kan opleveren

Mijn ouders gaan al zo lang ik mij kan herinneren naar het plaatselijke computerzaakje wanneer er iets mis is met hun computer. ‘Henk kent ons en wij kennen Henk.’
Mijn vader krijgt er een bakkie leut en ze kletsen over alledaagse dingetjes. Het is vertrouwd en persoonlijk.

Dit is precies waarom het zo belangrijk is dat je een ‘over mij’ of ‘over ons’ pagina opneemt in je website. Mensen vinden het prettig om te weten met wie ze te maken hebben. Op de ‘over’ pagina (ook wel ‘wij zijn wij/wie ben ik of over mij’ genoemd) kun jij je bedrijf, maar vooral jezelf voorstellen.

Wist je dat de ‘over ons’ pagina in de top 5 staat van best bekeken pagina’s op een website?

De ‘over’ pagina is een van de meest bezochte pagina’s van een website. Mijn eigen ‘over’ pagina staat zelfs op nummer 2. Het is dus slim om ervoor te zorgen dat je op deze pagina je klant het gevoel geeft dat jullie, als het ware, een digitaal bakkie koffie met elkaar staan te drinken.

Het is belangrijk dat jij hier een persoonlijk verhaal vertelt dat authentiek is en waarmee je de lezer het gevoel geeft dat hij jou kent en zich betrokken voelt. In de marketingwereld noemt men dat ‘storytelling’.

Twijfelaar

De ‘over’ pagina wordt meestal bezocht door mensen die geïnteresseerd zijn in wat jij te bieden hebt, maar die nog niet helemaal zeker zijn of ze daadwerkelijk met jou in zee willen gaan. Het zijn dus vaak potentiële klanten die graag willen zien wie het ‘gezicht’ is achter de onderneming.
Voor jou is dit natuurlijk een uitstekende kans om hen over de streep te trekken! Maar hoe doe je dat dan?

Hoe maak je een goede ‘over ons’ pagina

Hoewel de ‘over’ pagina een van de meest bezochte pagina’s van een website is, wordt hij vaak vergeten of op het laatste moment even snel in elkaar geflanst. Het blijkt dat veel mensen het toch lastig vinden om over zichzelf te schrijven. Tijd voor wat tips! Hieronder volgt een aantal do’s en dont’s bij het maken van een ‘over’ pagina;

  • Je home page en ‘over ons’ pagina zijn twee verschillende dingen!

Dit is eentje die ik heel vaak tegenkom. Je klikt een website aan en je komt op de home page waar dan zoiets staat als; ‘mijn naam is….’ of ‘ik ben…’.
Je home page is niet de plek om jezelf voor te stellen. Dit is nou juist waar de ‘over’ pagina voor bedoeld is. Zet een duidelijke link naar je ‘over’ pagina in je navigatiemenu zodat je klanten hem makkelijk weten te vinden als ze op je website komen.

  • Wees jezelf!

Oscar Wilde zei het ooit zo mooi; “ Be yourself; everyone else is already taken.”
En dat is bij het maken van een ‘over’ pagina misschien wel het allerbelangrijkste. Zorg ervoor dat jouw verhaal oprecht en authentiek is.

  • Maak het persoonlijk

Deze sluit mooi aan op het punt hierboven. Door jouw ‘over’ pagina persoonlijk te maken krijgt jouw klant het gevoel alsof hij je al een beetje kent. Schrijf over jezelf in de eerste persoon (ik) en spreek de lezer aan met je of jij (of u als dat beter past bij je onderneming).
Deel een anekdote die uit jouw leven gegrepen is. Dat kan bijvoorbeeld het verhaal zijn hoe jij jouw onderneming bent gestart, maar kan ook iets totaal anders zijn.
Uit onderzoek is gebleken dat klanten het prettig vinden om ook daadwerkelijk een gezicht bij het bedrijf te kunnen zien. Het kan dus slim zijn om een goede en passende foto toe te voegen aan je ‘over’ pagina. Ook hierbij is het belangrijk dat jouw foto authentiek is. Liever een tikkeltje maffe foto dan een te gelikt plaatje.

  • Een ‘over’ pagina is geen cv

Je hebt jaren geploeterd om tal van opleidingen af te ronden dus die ga je nu natuurlijk prominent vermelden in je ‘over’ pagina. Goed idee?
Uiteraard vinden potentiële klanten het belangrijk om te weten dat jij professioneel bent en dat je kennis van zaken hebt. Maar gek genoeg vinden mensen het helemaal niet zo interessant wat voor opleidingen je allemaal gedaan hebt en hoeveel jaar je bij die superbekende werkgever gewerkt hebt. In jouw ‘over’ pagina is het veel belangrijker wat voor gevoel en sfeer jij overbrengt en dat je zorgt voor een emotionele binding met je klant.

  • Pick me!

Hoewel je ‘over’ pagina voornamelijk dient om jezelf aan de klant voor te stellen en een ‘band’ te creëren, kun je wel op een persoonlijke manier vertellen waarom iemand voor jou zou moeten kiezen. Wat maakt jou uniek, of waarom is jouw product/dienst het allerbeste? Verwerk deze informatie op een natuurlijke manier in je verhaal zodat het geen verkooppraatje wordt.

Met deze tips kun je natuurlijk een ‘over’ pagina maken waar jouw klanten enthousiast van worden. Om het je klant makkelijk te maken kun je onderaan je verhaal een ‘call to action’ plaatsen door bijvoorbeeld voor te stellen dat hij/zij zich inschrijft voor jouw nieuwsbrief of een linkje te plaatsen naar je contact pagina. Hoppakee, een nieuwe klant erbij!

Heb je toch moeite om jouw verhaal op een originele en uitnodigende manier op papier te krijgen? Ik ga graag met je in gesprek om ervoor te zorgen dat jij die onvergetelijke hoofdrolspeler op jouw unieke ‘over’ pagina wordt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: