Waarom moet ik als ondernemer of bedrijf bloggen op mijn website?

Je bent ondernemer en hebt voor je eigen bedrijf een hele toffe website gemaakt of laten maken. Overal is goed over nagedacht, de kleuren, de huisstijl en de teksten. Hatsikidee, laat die klanten maar komen. Klaar toch?

Nou, niet helemaal. In deze blog leg ik uit waarom het belangrijk is om als ondernemer of bedrijf een (periodieke) blog te maken.

Wat is een blog precies

Laten we even bij de basis beginnen. Een blog is een pagina op je website waar je regelmatig nieuwe inhoud (content) op plaatst die relevant is voor jouw vakgebied. Dit kunnen teksten zijn, maar ook een video (vlog), foto’s of audio (podcasts). Wat je nu leest is dus ook een blog. Maar wat is nou het voordeel van een blog voor jouw bedrijf?

Zoekmachines worden blij van jouw nieuwe blogs

Veel ondernemers laten een prachtige website maken voor hun bedrijf maar vervolgens wordt er nooit meer iets aan toegevoegd. Dit noemen we statische websites. Eigenlijk moet je het een beetje als volgt zien. Wanneer iemand iets intypt bij Google, dan gaat Google op zoek naar de meest relevante informatie. Zoekmachines worden steeds intelligenter en willen mensen het beste zoekresultaat bieden. Stel je alle websites even voor als producten op een plank in een kelder. Als Google kan kiezen uit een website die al jaren ligt te verstoffen ergens in een hoekje, of een website die er fris en fruitig bij ligt en die recent nog is bijgewerkt, welke denk je dan dat Google hoger in zijn zoekresultaat zal aanbieden? Juistem!

Blogs trekken meer bezoekers aan

Door er voor te zorgen dat er met regelmaat nieuwe content op je website komt, in de vorm van een blog, trek je extra bezoekers naar je website. Blogs zijn hier zeer geschikt voor omdat ze vaak laagdrempelig, vrij kort en informeel zijn. Mensen zijn gewoontedieren, dus vooral als je periodiek een blog plaatst en dit steeds op hetzelfde moment doet, trek je meer bezoekers naar je website. Wat mij bij het volgende punt brengt;

Blogs kunnen voor meer omzet zorgen

Meer bezoekers betekent ook dat je meer kansen hebt om jouw product of dienst aan de man te brengen, wat weer resulteert in meer klanten en dus meer omzet. Op jouw blog kun je klanten op een makkelijke manier informeren over jouw product of dienst. Dit kan mensen net even dat zetje geven om voor jouw product of dienst te kiezen.

Met een blog kun je jouw expertise delen

Jij bent natuurlijk de ultieme eindbaas als het gaat om jouw vakgebied! Een blog is uitermate geschikt om deze expertise te delen met geïnteresseerden. Bovendien kun je op deze manier laten zien dat je echt wel weet waar je het over hebt, wat ervoor zorgt dat mensen meer vertrouwen in jouw onderneming krijgen en dus ook sneller voor jouw diensten zullen kiezen.

Samenwerking

Nou hoor ik het grootste gedeelte van de ondernemers al mompelen; Wie heeft er nou tijd om steeds opnieuw een blog te gaan schrijven? Of misschien ben je dan wel een eindbaas in jouw vakgebied, maar kost het schrijven van een stuk tekst je bloed, zweet en tranen. Geen stress, Tekstbureau Geroezemoes kan je hier mee helpen. Jij vertelt mij gewoon wat je graag wilt overbrengen, en ik zorg ervoor dat deze boodschap mooi verpakt wordt in een blog!

Vul hier het contactformulier in en voor je het weet staat er een mooi blog op je website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: